środa, 15 kwietnia 2015

Kuleczki


Mięso mielone bardzo często występuje w kuchni Mamy. Dziś również pojawiło się … ale z zupie.

Mama z mięska połączonego jedynie z jajkiem i delikatnie doprawionym przygotowała niewielkie pulpeciki, które następnie ugotowała w warzywnym rosole.
Tak powstała podstawa pysznej, jak się później okaże, sycącej zupy.

Do garnka powędrował jeszcze zielony groszek i pokrojona w kosteczkę marchew, nieco szczypiorku.
W osobnym naczyniu Mama ugotowała makaron, który też został dołożony do zupy.

Na koniec, dla wzbogacenia smaku, Mama dolała do potrawy nieco przecieru pomidorowego (który jeszcze był w spiżarni) oraz słodkiej śmietanki.


W ten sposób powstało naprawdę smaczne danie, którego przygotowanie zajęło kilkanaście minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz